RetuRO vine în întâmpinarea comercianţilor prin lansarea magazinului online. Manualul SGR este deja disponibil

RetuRO, administratorul Sistemului Garanţie-Returnare din România, anunţă lansarea magazinului online de unde comercianţii pot procura accesoriile necesare organizării punctelor de colectare a ambalajelor marcate cu logo-ul SGR (saci de colectare, sigilii pentru sacii de colectare etc)

1700 afișări
Imaginea articolului RetuRO vine în întâmpinarea comercianţilor prin lansarea magazinului online. Manualul SGR este deja disponibil

RetuRO vine în întâmpinarea comercianţilor prin lansarea magazinului online. Manualul SGR este deja disponibil

E-shop-ul este disponibil în contul de utilizator din platforma RetuRO, iar compania oferă gratuit un set iniţial de accesorii de colectare - atât pentru colectarea manuală, cât şi pentru cea automată - destinat fiecărui comerciant care a semnat contractul cu RetuRO. Pentru a intra în posesia setului gratuit de accesorii este necesară plasarea comenzii în magazinul online.

Pentru pregătirea punctelor de returnare, comercianţii trebuie să aibă în vedere achiziţionarea accesoriilor de colectare doar din magazinul online RetuRO. Recomandăm comercianţilor să consulte catalogul detaliat de produse din magazinul online RetuRO, înainte de a efectua o comandă.

Totodată, RetuRO invită comercianţii să acceseze manualul SGR disponibil pe site pentru a descoperi, într-un singur loc, toate informaţiile utile legate de SGR.

Manualul oferă informaţii generale despre SGR, de exemplu cadrul legal de implementare a SGR, cum se pot recunoaşte ambalajele purtătoare de garanţie şi care este circuitul ambalajelor în sistem. De asemenea, acesta reprezintă ghidul complet pentru implementarea Sistemului de Garanţie-Returnare şi oferă detalii cu privire la:

  • procedura de înscriere a comercianţilor în Sistemul de Garanţie-Returnare;

  • procesul de semnare a contractului;

  • cum se operează un punct de returnare;

  • cum se realizează colectarea ambalajelor;

  • care va fi circuitul banilor (de la tariful de gestionare până la costul accesoriilor de colectare).

Manualul, împreună cu alte informaţii necesare, pot fi descărcate de pe următorul link https://returosgr.ro/documente-comercianti, care se găseşte pe site-ul RetuRO, la secţiunea comercianţi.

RetuRO Sistem Garanţie Returnare S.A. ( www.returosgr.ro ) este o companie ce funcţionează pe principiul not for profit – ceea ce înseamnă că eventualul profit realizat de companie în urma colectării de ambalaje de băuturi va fi reinvestit, exclusiv, în dezvoltarea SGR. Compania a fost creată de un consorţiu de trei acţionari privaţi: Asociaţia Berarii României pentru Mediu (30%), Asociaţia Producătorilor de Băuturi Răcoritoare pentru Sustenabilitate (30%) şi Asociaţia Retailerilor pentru Mediu (20%) şi un acţionar public, statul român, prin autoritatea centrală de mediu, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (20%).

RetuRO, administratorul SGR, funcţionează cu finanţare exclusiv privată şi are rolul de a asigura transparenţa asupra cantităţilor de ambalaje pentru băuturi puse pe piaţă şi returnate de consumatori, contribuind la dezvoltarea durabilă a României, prin gestionarea responsabilă a deşeurilor de ambalaje, în vederea atingerii ţintelor de reciclare impuse României de către Uniunea Europeană.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici