REVISAL. Documentele după care angajaţii alergau zile întregi vor fi disponibile la un click distanţă

  • REVISAL-ul ar putea devini accesibil online, în orice moment, oricărui angajat sau fost angajat
  • Este un pas spre debirocratizare şi digitalizare
  • În REVISAL au acces acum doar angajatorii şi instituţiile statului.
1535 afișări
Imaginea articolului REVISAL. Documentele după care angajaţii alergau zile întregi vor fi disponibile la un click distanţă

Mulţi au fost puşi pe drumuri când şi-au schimbat job-ul pentru că nu aveau un document prin care să dovedească vechimea. Un proiect de lege poate pune capăt drumurilor la foştii angajatori sau la ITM, pentru că REVISAL-ul ar putea fi la un click disntanţă. Angajaţii vor obţine direct online informaţiile despre vechimea în muncă accesând Revisalul.

Iulian a avut nevoie în urmă cu ceva timp ce un astfel de document şi a pierdut multă vreme să obţină toate hârtiile.

„E un lucru bun. Ar elimina drumurile pe care le fac la foşti angajatori pentru a dovedi vechimea în muncă, aş şti dacă toate contribuiţiile sunt plătite la zi”, este de părere Iulian, IT-ist.

Specialiştii HR spun că era bine dacă parlamentarii se gândeau din timp la o astfel de lege, pentru că se pierd două săptămâni pentru un document din REVISAL. Legea trebuie să fie însă clară şi să respecte GDPR-ul, adică datele să nu poată fi accesate decât de titular.

„Era ideal dacă putea fi creată din timp, pentru că un angajat, ca să îşi vadă vechimea şi să facă rost de o asemenea adeverinţă, petrece în jur de 15 zile cu noroc, ca să zic aşa, iar acum o să petreacă doar câteva minute. Eu cred că este foarte foarte bine-venită această platformă. Bineînţeles că o să trebuiască să fie concepută foarte bine, având în vedere GDPR-ul din ziua de azi”, spune Sorina Faier, specialist HR.

În prezent, documentele din REVISAL nu pot fi accesate de angajaţi.

Cei care ştiu cel mai bine cât de mult timp se pierde pentru a le obţine sunt cei care se pregătesc să iasă la pensie şi au avut mai mulţi angajatori. Ei trebuie să ia la rând fiecare firmă la care a lucrat sau, în cazul în care aceasta nu mai funcţionează, să meargă la ITM.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici