Rezultatul neclar al alegerilor din Italia ar putea cauza o mini-criză pentru pieţele emergente

Monedele statelor emergente vor înregistra noi scăderi în urma rezultatului indecis al alegerilor din Italia, care va prelungi impasul politic într-una dintre cele mai mari economii europene, provocând teamă şi incertitudine pe pieţele financiare cu privire la criza din zona euro.

352 afișări
Imaginea articolului Rezultatul neclar al alegerilor din Italia ar putea cauza o mini-criză pentru pieţele emergente

Rezultatul neclar al alegerilor din Italia ar putea cauza o mini-criză pentru pieţele emergente (Imagine: Hepta)

"Pentru moment, activele de pe pieţele emergente au fost mai degrabă insensibile la turbulenţele care fierb în alte părţi. Asta mă îngrijorează, deoarece ar putea determina mai târziu o reacţie mai dureroasă, prin care activele emergente să prindă din urmă" declinul de pe pieţele dezvoltate, comentează analiştii Societe Generale într-o notă transmisă clienţilor, citată de Bloomberg.

Rubla şi rupia au înregistrat marţi cele mai puternice scăderi în rândul valutelor statelor cu economii emergente.

Rezultatul neclar al alegerilor din Italia a determinat investitorii să vândă active cu randament ridicat, precum cele din ţări sau regiuni emergente.

Investitorii ar putea vinde în continuare monede mai volatile, precum forintul, randul sud-african, pesoul mexican sau wonul sud-coreean, potrivit analiştilor Societe Generale.

Astfel, incertitudinea generată de situaţia politică din Italia ar putea provoca o mini-criză pe pieţele valutare din statele emergente.

Alegerile parlamentare desfăşurate duminică şi luni în Italia nu au conturat o majoritate clară pentru vreuna dintre alianţele politice care au candidat, ai căror lideri nu dau semne că ar fi dispuşi să colaboreze într-un eventual guvern de coaliţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici