Riff Holding: Cota unică de impozitare şi TVA vor fi majorate

Cota unică de impozitare de 16%, precum şi taxa pe valoare adăugată de 19% vor fi majorate, cel mai probabil după 1 ianuarie 2010, deoarece modificările fiscale aplicate recent nu aduc la buget resursele necesare, a declarat, marţi, Marius Stăncescu, preşedintele Riff Holding.

21 afișări
Imaginea articolului Riff Holding: Cota unică de impozitare şi TVA vor fi majorate

Riff Holding: Cota unică de impozitare şi TVA vor fi majorate (Imagine: Viorel Dudău/Mediafax Foto)

"Este evident faptul că modificările aduse prin Ordonanţa 34 (privind rectificarea bugetară pe anul 2009 şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale -n.r) nu vor aduce bugetului resursele necesare. Cota standard a rămas 16%. Nu vă speriaţi, nu va mai rămâne mult timp", a afirmat preşedintele firmei de consultanţă financiară, la un forum pe teme de fiscalitate.

El a adăugat că o altă măsură care ar putea fi adoptată în 2010 este şi majorarea nivelului de TVA.

Cota unică de impozitare ar urma să crescă de la 16% la 18%, în timp ce TVA-ul ar putea urca cu 2,5-3 puncte, la niveluri înregistrate şi în practica internaţională, a afirmat reprezentantul firmei de consultanţă.

"Într-un an electoral nu cred că putem înregistra aceste majorări de cote. Cu siguranţă, se vor realiza după 1 ianuarie 2010", a mai spus Stăncescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici