Romalimenta: Agricultura din România consumă mai mult decât produce

Agricultura din România consumă mai mult decât produce, iar în ultimul an produsele care s-au scumpit cel mai mult au fost cele autohtone, a declarat, marţi, preşedintele Romalimenta, Sorin Minea, la seminarul Romania Retail Forum, organizat de MEDIAFAX.

65 afișări
Imaginea articolului Romalimenta: Agricultura din România consumă mai mult decât produce

Romalimenta: Agricultura din România consumă mai mult decât produce (Imagine: Vlad Dumitrescu/Mediafax Foto)

"Aportul agriculturii la bugetul de stat a scăzut. În acest moment, agricultura românească consumă mai mult decât produce. Agricultura românească e sublimă, dar lipseşte cu desăvârşire. (...) În agricultură aruncăm bani fără să dezvoltăm nimic. Aţi observat că produsele care se scumpesc sunt cele româneşti?", a spus Minea la Romania Retail Forum.

El a acuzat Ministerul Agriculturii de lipsă de comunicare şi a afirmat că "orice om care gândeşte" ar fi discutat cu "văcarii din agricultură", cu procesatorii şi retailerii şi ar înţelege astfel de ce aceştia cumpără marfă din străinătate.

"Pentru că din România n-au ce cumpăra", a apreciat Minea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici