România a avut în martie a treia creştere a preţurilor producţiei industriale din UE

România a înregistrat, în luna martie, a treia creştere a preţurilor producţiei industriale din UE, de 3,8% faţă de martie 2008, în timp ce media celor 27 de state membre a indicat un declin de 2,3%, potrivit datelor prezentate marţi de biroul de statistică al UE, Eurostat.

41 afișări
Imaginea articolului România a avut în martie a treia creştere a preţurilor producţiei industriale din UE

România a avut în martie a treia creştere a preţurilor producţiei industriale din UE (Imagine: Mediafax Foto)

Cele mai puternice avansuri au fost raportate de Malta (38,5%) şi Ungaria (4,6%), la polul opus situându-se Grecia (-6,8%), Olanda (-6,7%), Franţa (-5,5%) şi Finlanda (-5%).

Preţurile producţiei industriale au scăzut, în medie, cu 2,3% în UE şi cu 3,1% în zona euro faţă de nivelurile înregistrate în martie 2008.

În ceea ce priveşte evoluţiile lunare, România a înregistrat în martie a 11-a scădere din UE, de 0,6% faţă de luna februarie. Singurele creşteri pe acest criteriu de comparaţie au fost raportate de Bulgaria (1,1%), Danemarca (0,4%) şi Suedia (0,1%), iar indicatorul a stagnat în Slovenia, în timp ce cele mai accentuate scăderi au fost semnalate în Lituania şi Olanda (-2,1%) şi Cipru (-1,7%).

La nivelul UE, preţurile producţiei industriale au scăzut cu 0,8% în martie faţă de februarie, respectiv cu 0,7% în zona euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici