România a coborât în iulie pe locul doi în UE după inflaţie

România ocupă locul al doilea în UE după inflaţia anuală din luna iulie, de 4,9%, în timp ce preţurile de consum au crescut în UE în medie cu 2,9%, iar în zona euro cu 2,5%, potrivit datelor prezentate miercuri de Eurostat.

957 afișări
Imaginea articolului România a coborât în iulie pe locul doi în UE după inflaţie

România a coborât în iulie pe locul doi în UE după inflaţie (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Cele mai ridicate rate anuale ale inflaţiei au fost înregistrate în Estonia (5,3%), România (4,9%) şi Lituania (4,6%).

Preţurile au înregistrat cele mai mici creşteri în Irlanda (1%), Slovenia (1,1%) şi Suedia (1,6%).

Inflaţia anuală a scăzut faţă de nivelul din iunie în 16 state, a stagnat în două şi a crescut în nouă ţări.

Preţurile de consum au scăzut în iulie, în România, pentru a doua lună consecutiv, ca urmare a ieftinirii alimentelor, astfel că rata anuală a inflaţiei a coborât la 4,85%, ajutată şi de eliminarea efectului de bază din iulie 2010, când a fost majorată TVA, reiese din datele publicate recent de Institutul Naţional de Statistică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici