România a primit a doua scrisoare în cazul de infringement privind Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii

Comisia Europeană (CE) a transmis României cea de-a doua scrisoare de notificare în cazul de infringement privind independenţa Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, procedură declanşată în ianuarie 2009.

40 afișări
Imaginea articolului România a primit a doua scrisoare în cazul de infringement privind Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii

România a primit a doua scrisoare în cazul de infringement privind Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorităţile române au două luni la dispoziţie să răspundă informaţiilor solicitate de CE prin această scrisoare, se arată într-un comunicat al Comisiei.

"Dacă autorităţile române nu vor satisface temerile Comisiei în această perioadă, CE urmează să trimită României o solicitare formală, sub forma unei opinii argumentate conform cu procedurile de infringement, de amendare a legislaţiei astfel încât independenţa autorităţii de reglementare în telecomunicaţii să fie garantată în conformitate cu legislaţia Uniunii Europene", se menţionează în comunicat.

CE a declanşat anul trecut două proceduri de infringement împotriva României, în lunile ianuarie şi octombrie.

Prima dintre acestea, în cadrul căreia a fost transmisă şi scrisoarea de miercuri, vizează absenţa unei legi, în România, care să garanteze independenţa ANCOM, dar şi faptul că Guvernul poate folosi instrumente legislative de urgenţă pentru a restructura această instituţie.

Procedura declanşată în octombrie vizează tot chestiuni legate de independenţa autorităţii telecom, însă se axează pe separarea instituţiilor publice care supraveghează operatorii telecom de influenţa instituţiilor publice care furnizează servicii telecom.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici