România ar putea primi 4 miliarde de euro în luna iulie. Care e condiţia

  • Banii de la Uniunea Europeană s-ar putea să vină odată cu sezonul estival.
  • Am putea primi în luna iunie aproape 4 miliarde de euro, din cele 30 alocate României.
  • Însă ţara noastră mai are de trecut un pas. Proiectele guvernului aşteaptă aprobarea experţilor Comisiei Europene. Dacă nu, România va pierde banii europeni, la fel ca în trecut.
1914 afișări
Imaginea articolului România ar putea primi 4 miliarde de euro în luna iulie. Care e condiţia

România ar putea primi 4 miliarde de euro în luna iulie. Care e condiţia

„Dacă Planul Naţional de Redresare şi rezilienţă se va aproba, se va da o cotă avans, 13% din 30 de miliarde. Îngrijorarea mea este aceasta: că nu vom avea proiecte. Este o problemă pe care România a avut-o întotdeauna, faptul că nu a avut proiecte mature, în limbajul CE asta înseamnă proiecte majore de peste 50 de milioane de euro”, a declarat Corina Creţu, europarlamentar, conform Aleph News.

Din păcate, sunt şanse mari ca guvernul să o dea în bară în privinţa absorbţiei fondurilor alocate. Proiectele trimise nu satisfac exigenţele Comisiei Europene din mai multe puncte de vedere. 

„În prima formă a fost trimis de către Comisie înapoi autorităţilor române tocmai pentru că nu avea această componentă de reformă, digitalizare, tranziţia verde. Sunt sceptică pentru că ştiu foarte bine că pe hârtie întotdeauna am reuşit să facem”, a explicat Corina Creţu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici