România are nevoie de mai mulţi IT-işti, deşi are un număr mai mare de ingineri pe cap de locuitor decât SUA, India sau China

  • Numărul absolvenţilor de facultăţi cu profil tehnic este de 3 ori mai mic decât este nevoie.
  • Avem un număr mai mare de ingineri pe cap de locuitor decât SUA, India sau China.
  • JavaScropt, framework-urile Angular şi Nobe.Js nu au specialişti suficienţi în IT, conform ALTEN.
567 afișări
Imaginea articolului România are nevoie de mai mulţi IT-işti, deşi are un număr mai mare de ingineri pe cap de locuitor decât SUA, India sau China

România are nevoie de mai mulţi IT-işti, deşi are un număr mai mare de ingineri pe cap de locuitor decât SUA, India sau China

Deşi meseriile viitorului sunt cele apropiate de tehnologie, pe piaţa românească sunt tot mai puţini IT-işti.

Deşi câteva zeci de mii de studenţi termină facultăţi cu profil tehnic la noi, nevoia angajatorilor este de trei ori mai mare.

România are un număr mai mare de ingineri pe cap de locuitor decât SUA, India sau China.

Specialiştii în IT se lasă greu atunci când firmele îi curtează. Fiind cererea atât de mare şi numărul mic de specialişti, angajaţii fac regulile jocului în acest domeniu. Angajatorii întră în competiţie.

Deşi sunt vânaţi de cei mai darnici angajatori, majoritatea celor din domeniu preferă să nu îşi schimbe job-ul din nesiguranţa vremurilor pandemice.

Recrutarea se face acum online şi, pentru a-i atrage, angajatorii oferă tot felul de beneficii extra: abonamente la săli de Fitness, la librării online sau la cursuri pentru dezvoltare personală.

Munca de acasă, încurajează companiile mari să caute candidaţi chiar şi în oraşele mici.

Începătorii în IT au un salariu net cuprins între 2.500 şi 3.500 de lei. Conform INS, pe luna noiembrie, salariul mediu net cel mai mare a fost în IT peste 8.200 de lei.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici