România, cea mai mare inflaţie din UE în acest an/ Domeniile cu cele mai importante contribuţii la creşterea preţurilor

România a avut în perioada ianuarie – aprilie 2019 cea mai mare inflaţie din Uniunea Europeană, cu rate cuprinse între 3,2% şi 4,4%, conform datelor prezentate vineri de Eurostat.

794 afișări
Imaginea articolului România, cea mai mare inflaţie din UE în acest an/ Domeniile cu cele mai importante contribuţii la creşterea preţurilor

România, cea mai mare inflaţie din Uniunea Europeană în acest an. Domeniile care au înregistrat cele mai mari creşteri ale preţurilor

Inflaţia în UE a fost 1,9% în aprilie, în creştere faţă de 1,6% în martie, în timp ce în zona euro rata anuală a inflaţiei a fost 1,7% în aprilie, peste cea din martie, de 1,4%.

Cele mai scăzute rate anuale ale inflaţiei au fost înregistrate în aprilie în Croaţia (0,8%), Damenarca şi Portugalia (0,9%), iar cele mai ridicate în Româna (4,4%) şi Ungaria (3,9%).

În comparaţie cu martie, inflaţia a scăzut în şase state membre, a rămas stabilă în două state şi a crescut în 19 state.

Cele mai importante contribuţii la creşterea preţurilor au avut-o serviciile, cu o creştere de 0,86%, urmate de energie (0,51%), alimente, alcoole şi tutun (0,29%) şi alte bunuri industriale ne-energetice (0,06%).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici