Romania Financial Forum aduce în discuţie lecţiile crizei pentru autorităţi şi bănci

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, va analiza împreună cu bancherii schimbările în comportamentul de economisire, evoluţia creditării de la începutul crizei până acum şi consecinţele deciziilor de politică monetară, la Romania Financial Forum, ce are loc marţi, 5 octombrie.

27 afișări
Imaginea articolului Romania Financial Forum aduce în discuţie lecţiile crizei pentru autorităţi şi bănci

Romania Financial Forum aduce în discuţie lecţiile crizei pentru autorităţi şi bănci

Evenimentul organizat de Mediafax împreună cu Banca Naţională a României are ca temă "Lecţiile crizei pentru autorităţi şi bănci" şi se va desfăşura în sala Mitiţă Constantinescu de la BNR, începând cu ora 9:30.

Aflat la a doua ediţie, Romania Financial Forum va fi deschis de guvernatorul Mugur Isărescu şi îi va avea ca speakeri pe: Lucian Croitoru - consilier al guvernatorului BNR, Eugen Dijmărescu - director al Fondului de Garantare a Depozitelor, Mişu Negriţoiu - director general ING Bank, Radu Gheţea - preşedinte CEC Bank şi preşedinte al Asociaţiei Române a Băncilor, Vasile Iuga - Country Managing Partner la PricewaterhouseCoopers România, Simona Diţescu - CEO BCR Pensii şi Cornelia Coman - CEO ING Asigurări.

Participanţii vor aduce în discuţie tema trecerii României la moneda euro şi cea a istoriei acordurilor cu FMI, precum şi consecinţele deciziilor pe problemă de politică monetară ale Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale a României.

Lectorii evenimentului vor analiza, totodată, caracteristicile comportamentului populaţiei şi al companiilor în procesul de economisire în timpul crizei, precum şi garantarea depozitelor bancare în contextul normelor UE şi evoluţia volumului depozitelor din sistemul bancar.

Structura creditelor din 2008 până acum şi ponderea împrumuturilor acordate start-up-urilor în bilanţul băncilor sunt alte teme care vor fi dezbătute la Romania Financial Forum. De asemenea, speakerii vor analiza în ce măsură creşterea ponderii creditelor neperformante a fost provocată de politicile defectuoase ale instituţiilor de credit şi care sunt explicaţiile pentru dimensiunea redusă a pieţei pentru acoperirea riscului valutar, în condiţiile unei ponderi ridicate a finanţărilor în monedă străină.

Potrivit unui raport al BNR din luna august, aproximativ 4,5 milioane de români au credite, cea mai riscantă categorie în privinţa rambursării fiind reprezentată de peste 500.000 de persoane care au în general câte trei împrumuturi. Rata creditelor neperfomante pentru persoane fizice a crescut semnificativ, de la 2,4% în decembrie 2008 la 6,9% în iunie 2010. În ceea ce priveşte companiile, numărul redus al firmelor care se împrumută din totalul societăţilor active, în scădere de la 16% în martie 2009 la 14% în iunie 2010, precum şi rolul semnificativ al acestora pentru economie arată că reducerea finanţării ar putea avea consecinţe negative importante, conform aceluiaşi raport.

La fel ca prima ediţie, desfăşurată în 2009, Romania Financial Forum va aduce laolaltă circa 150 de participanţi, reprezentând bancheri, analişti financiari, preşedinţi ai asociaţiilor din sectorul financiar şi directori de societăţi de asigurări, fonduri de pensii şi companii de leasing.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici