România începe anul cu un munte de bani, dar companiile tot taie joburi şi afaceri

Statul începe noul an pe un munte de bani, cu 900 mil. euro de la FMI şi alte 2,5 mld. euro ce vor veni de la UE şi Banca Mondială, în timp ce în eco­nomia reală companiile private conti­nuă să concedieze personal, să închidă afaceri sau să intre în insolvenţă.

41 afișări
Imaginea articolului România începe anul cu un munte de bani, dar companiile tot taie joburi şi afaceri

România începe anul cu un munte de bani, dar companiile tot taie joburi şi afaceri (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Apare astfel o discrepanţă în creştere între abundenţa de bani din vistieria BNR şi a statului, dar şi de pe piaţa financiară, şi de cealaltă parte economia privată, care a fost prea mult timp privată de lichidităţi şi comenzi şi nu reuşeşte să-şi revină din şocurile succesive pe care le-a resimţit anul trecut.

Băncile au ajuns să se sufoce sub zecile de miliarde de lei care băltesc în piaţă, iar dobânzile ROBOR au fost în cădere liberă în prima săptămână a anului, în timp ce creditarea nu dă niciun semn de revigorare, iar acest surplus de bani nu circulă spre economie.

Citeşte mai multe despre tăierea joburilor şi afacerilor pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici