România rămâne una dintre cele mai active pieţe farmaceutice din regiune

România continuă să fie una dintre cele mai active pieţe farmaceutice şi de îngrijire a sănătăţii din Europa Centrală şi de Est şi va înregistra, până în 2012, un ritm de creştere de două cifre, potrivit unui raportul al companiei de cercetare a pieţei Research and Markets.

133 afișări
Imaginea articolului România rămâne una dintre cele mai active pieţe farmaceutice din regiune

România rămâne una dintre cele mai active pieţe farmaceutice din regiune

În trimestrul al doilea din 2008, avansul pieţei s-a accelerat la 21,3%, de la numai 3,8% în primele trei luni ale anului. În 2007, creşterea a fost de 22%.

Beneficiile aduse de aplicarea reglementărilor Uniunii Europene vor îmbunătăţi mediul de afaceri, pe termen mediu şi lung, în special pentru firmele inovative, potrivit raportului aferent ultimului trimestru din 2008.

Prima jumătate a anului trecut a fost caracterizată de rezultate mixte pentru producătorii de medicamente generice. Astfel, trei jucători străini importanţi, Zentiva, Terapia-Ranbaxy şi Krka au înregistrat un declin al vânzărilor în primul semestru, parţial ca urmare a fluctuaţiilor de pe piaţa valutară.

În plus, legislaţia care prevede prescrierea medicamentelor de către medici în funcţie de brand şi nu după substanţă a afectat companiile mai puţin cunoscute. Producătorii locali Antibiotice şi Labormed Pharma au înregistrat în continuare o creştere ridicată, beneficiind de avantajul de a opera pe piaţa locală.

Producţia internă va creşte, anticipează raportul, după ce GlaxoSmithKline (GSK) a anunţat că va transfera în România producţia medicamentului antidepresiv Seroxat/Paxil. Compania investeşte în această operaţiune 2,5 milioane de lire sterline (4,9 milioane dolari) şi anticipează că în 2009 vor fi exportate din România 2,2 milioane de cutii de medicamente de acest tip, urmând ca volumul să crească la 15 milioane de cutii în 2011.

Pe de altă parte, exporturile Antibiotice au urcat puternic în primul semestru din 2008, cu toate că se menţin la un nivel redus comparativ cu importurile.

Research and Markets estimează că exporturile se vor menţine pe un trend ascendent, dar companiile multinaţionale au un interes scăzut pentru proiecte greenfield în România. Din acest motiv, importurile vor devansa în continuare exporturile, în mod semnificativ, în viitorul apropiat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici