România şi Spania sunt singurele state din UE cu creşteri lunare în construcţii, în decembrie

România şi Spania sunt singurele state din Uninunea Europeană (UE) care au înregistrat în decembrie 2009 creşteri ale activităţii în sectorul construcţiilor, de 6,9% şi respectiv 6,2%, în raport cu noiembrie, la nivelul blocului comunitar indicatorul avansând cu 0,5%, potrivit datelor Eurostat.

11 afișări
Imaginea articolului România şi Spania sunt singurele state din UE cu creşteri lunare în construcţii, în decembrie

România şi Spania sunt singurele state din UE cu creşteri lunare în construcţii, în decembrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În noiembrie, faţă de octombrie, activitatea din sectorul de construcţii din România a urcat cu 10%. Raportul biroului de statistică al UE conţine date despre 13 state. Cele mai accentuate scăderi ale indicatorului le au Slovacia (11,3%), Slovenia (8,1%) şi Bulgaria (7,9%).

În decembrie 2009, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2008, activitatea din sectorul construcţiilor din România s-a diminuat cu 7,1%, însă reducerea a fost mai mică decât cea din luna anterioară, de aproape 19%.

În UE, indicatorul a scăzut cu 3,3% în decembrie, faţă de ultima lună din 2008.

În zona euro, regiune care reuneşte cele mai mari economii ale Uniunii, activitatea a urcat în decembrie cu 0,5%, faţă de noiembrie, însă a scăzut cu 3,1%, comparativ cu aceeaşi lună din 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici