România trebuie să împrumute 1,6 mld. euro pentru Cernavodă

Teodor Chirica, preşedintele companiei de proiect care va construi reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă, este de părere că ambiţia statului român de a fi majoritar în acest proiect va fi destul de dură cu bugetul companiei Nuclearelectrica, scrie BUSINESS Magazin.

17 afișări
Imaginea articolului România trebuie să împrumute 1,6 mld. euro pentru Cernavodă

România trebuie să împrumute 1,6 mld. euro pentru Cernavodă

"Din suma de aproape 2 miliarde de euro care revine investitorului majoritar (contribuţia Nuclearelectrica fiind în acest moment de 51%), compania îşi poate permite din fonduri proprii doar 20%", spune Teodor Chirica. Desigur, de restul trebuie contractate credite. La acest capitol, faptul că ne aflăm într-o perioadă complicată a economiei nu ar fiinsa singura problemă.

Chirica spune că, din experienţa lui, cuvântul "nuclear" nu este cuvântul preferat al creditorilor, mai ales în această perioadă, când banca franceză care a creditat construcţia centralei nucleare din Bulgaria are mari probleme cu ecologiştii.

Citiţi mai multe despre reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă pe www.businessmagazin.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici