România va recupera, din fonduri europene, banii pentru testele RT-PCR efectuate pentru depistarea infecţiilor cu noul coronavirus

România va recupera, din fonduri europene, banii cheltuiţi pentru decontarea testelor RT-PCR efectuate la nivel naţional în vederea identificării infecţiilor cu virusul SARS-CoV 2, în cadrul Programului naţional de supraveghere si control a bolilor transmisibile prioritare, anunţă Min. Sănătăţii.

393 afișări
Imaginea articolului România va recupera, din fonduri europene, banii pentru testele RT-PCR efectuate pentru depistarea infecţiilor cu noul coronavirus

România va recupera, din fonduri europene, banii pentru testele RT-PCR efectuate pentru depistarea infecţiilor cu noul coronavirus

Ministerul Sănătăţii a depus spre finanţare 4 proiecte europene în cadrul apelului privind consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 lansat în luna mai 2020 de Ministerul Fondurilor Europene prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020.

Activitaţile principale ale proiectelor vizează decontarea din fonduri europene a costurilor cu servicii medicale de testare RT-PCR pentru identificarea infecţiilor active cu virusul SARS-CoV 2 la nivel naţional realizate sau ce se vor realiza în cadrul Programului naţional de supraveghere si control a bolilor transmisibile prioritare în perioada februarie 2020- ianuarie 2021.

Proiectele depuse de Ministerul Sănătăţii, atât retrospective, dar si care privesc cheltuieli viitoare, au ca obiectiv şi cresterea numarului de teste RT-PCR efectuate la persoanele eligibile, la nivel national, în vederea identificării infecţiilor active cu virusul SARS-CoV 2 si controlul evoluţiei sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19). Evaluarea proiectelor va începe după 30 septembrie 2020, estimându-se ca în luna martie să fie aprobată finanţarea.

Bugetele celor patru proiecte însumează aproximativ 949 milioane lei (aprox.200 milioane de euro).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici