România vrea reînnoirea unor împrumuturi acordate de BM

Ministrul Finanţelor Publice (MFP), Gheorghe Pogea, a avut joi o întâlnire cu reprezentantul Băncii Mondiale (BM) pentru Europa Centrală, Central-Sudică şi Statele Baltice, Orsalia Kalantzopoulos, în care s-a discutat reînnoirea unor împrumuturi acordate de banca internaţională, României.

92 afișări
Imaginea articolului România vrea reînnoirea unor împrumuturi acordate de BM

Reprezentantul Băncii Mondiale (BM) pentru Europa Centrală, Central-Sudică şi Statele Baltice, Orsalia Kalantzopoulos (Imagine: Răzvan Chiriţă - Mediafax Foto)

"Referitor la situaţia împrumuturilor în derulare, în actualul context economic şi financiar, părţile au subliniat importanţa optimizării portofoliului Băncii Internaţionale pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) pentru România, avansând posibilitatea restructurării unora dintre împrumuturile existente, pentru care există probleme în implementarea proiectelor finanţate", se arată într-un comunicat al Finanţelor.

Potrivit sursei citate, restructurarea are în vedere anularea parţială sau totală a unor împrumuturi care au un grad nesatisfăcător de implementare, urmând să se identifice posibilitatea realocării sumelor respective prin instrumentele care pot fi acordate de către BM, urmare a unei analize comune efectuate, în perioada imediat următoare, de MFP şi BM.

De asemenea, agenda discuţiilor a vizat şi o analiză a portofoliului actual şi stabilirea, de comun acord, a modului de lucru pentru elaborarea Strategiei Parteneriatului de ţară (Country Partnership Strategy - CPS) pentru perioada 2009-2011.

"Banca Mondială a fost un partener permanent pentru România în procesul de tranziţie şi de aderare la Uniunea Europeană. Apreciem acest sprijin constant, precum şi dorinţa Băncii Mondiale de a redefini parteneriatul cu România, în noua calitate de stat membru UE. Ministerul Finanţelor Publice susţine implementarea proiectelor finanţate de BIRD", a spus Pogea.

În cadrul discuţiilor pe marginea Strategiei Parteneriatului de ţară, pentru perioada 2009-2011, ambele părţi au agreat ideea unui dialog în vederea stabilirii, de comun acord, a celei mai potrivite variante de continuare a colaborării.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici