Românii încep să lase pe rafturi televizoarele cu tub catodic

Televizoarele cu tub catodic (CRT) au pierdut anul trecut lupta cu noua generaţie de receptoare, care oferă o calitate mai bună a semnalului video şi audio, cântăresc mai puţin şi ocupă mai puţin spaţiu, arată datele furnizate ZF de compania de analiză GfK România.

135 afișări
Imaginea articolului Românii încep să lase pe rafturi televizoarele cu tub catodic

Românii încep să lase pe rafturi televizoarele cu tub catodic (Imagine: www.zf.ro)

Vânzările de televizoare CRT au scăzut de la 690.000 de unităţi în 2008 la 376.000 de unităţi anul trecut, în timp ce achiziţiile de televizoare LCD au atins 423.000 de unităţi, arată datele GfK.

Românii au plătit anul trecut 32,6 mil. euro pe televizoare cu tub catodic faţă de 67,6 mil. euro în 2008, pe fondul reducerii numărului de unităţi livrate. Televizoarele CRT au început să devină o raritate în oferta retailerilor clasici şi în hipermarketuri, în timp ce la retaileri online precum eMag acestea nici nu mai sunt listate. Preţul televizoarelor LCD a scăzut puternic în ultimii ani astfel încât, în cazul mărcilor mai puţin cunoscute cu performanţe mai mici, acesta este apropiat de cel al televizoarelor CRT.

Citeşte mai multe despre televizoarele cu tub catodic pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici