Românii, mai economi. BNR anunţă o încetinire a ritmului de creştere a datoriilor la bănci

  • Nivelul de creştere a soldului creditelor în lei s-a redus de la +14% în februarie la +10% în iulie
  • Între martie şi iulie, depozitele populaţiei au crescut cu peste 13 miliarde de lei
  • Masa monetară în sens larg avea un sold de 446,125 miliarde de lei în iulie, conform BNR
400 afișări
Imaginea articolului Românii, mai economi. BNR anunţă o încetinire a ritmului de creştere a datoriilor la bănci

Românii, mai economi. BNR anunţă o încetinire a ritmului de creştere a datoriilor la bănci

Ritmul de creştere al datoriilor la bănci s-a redus semnificativ de la începutul pandemiei. Creşterea soldului creditelor în lei a încetinit din februarie (+14%) până în martie (+10%). Românii au economisit în perioada martie- aprilie 2020, depozitele populaţiei crescând cu 13,2 miliarde de lei, conform datelor BNR.

Creditul guvernamental a înregistrat o creştere, în luna iulie 2020, cu 1,6% faţă de luna precedentă, până la 133.507 miliarde de lei. În raport cu iulie 2019, acesta a crescut cu 29,5% (26,0% în termeni reali).

Creditele acordate domeniului privat, firmelor sau persoanelor fizice, a crescut cu 3,6% (0,8% în termeni reali) în iulie, comparativ cu luna iunie a acestui an.

Soldul de masă monetară în sens larg a ajuns, la finalul lunii iulie 2020, la 446,125 miliarde de lei, potrivit datelor din comunicatul de presă BNR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici