Romgaz va investi 32 milioane lei pentru modernizarea a zece sonde

Romgaz Mediaş va investi 32 de milioane de lei (8,7 milioane euro) în modernizarea a zece sonde aferente unor depozite de înmagazinare a gazelor naturale, administrade de sucursala Ploieşti, lucrări estimate să dureze şase luni, se arată într-un anunţ al companiei de stat.

19 afișări
Imaginea articolului Romgaz va investi 32 milioane lei pentru modernizarea a zece sonde

Romgaz va investi 32 milioane lei pentru modernizarea a zece sonde (Imagine: Mediafax Foto)

Contractul va fi atribuit prin licitaţie deschisă, la 15 iulie, şi vizează depozitele de la Gherceşti, Bilciureşti, Bălăceanca.

Preţul ofertei va avea o pondere de 60% în deciderea câştigătorului, iar termenul de execuţie va influenţa deznodământul licitaţiei în proporţie de 40%.

Valoarea estimată a contractului nu include TVA, iar echivalentul în euro a fost calculat la cursul valutar stabilit de BNR în 26 mai, de 3,6698 lei/euro.

Compania este principalul producător de gaze naturale din România şi deţine cele mai importante depozite de gaze la nivel naţional. Romgaz extrage anual peste şase miliarde metri cubi de gaze naturale şi asigură aproximativ jumătate din producţia internă, celălalt mare producător fiind Petrom.

Consumul anual de gaze al României este de 17-18 miliarde de metri cubi, o treime din această cantitate provenind din importuri indirecte de la Gazprom (Rusia).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici