Rompetrol va livra joi 2.000 tone de păcură către CET Midia

Rompetrol Rafinare, parte din grupul Rompetrol, deţine stocuri de păcură de 10.000 tone, din care va livra joi către CET Midia o cantitate de 2.000 tone, a anunţat compania.

70 afișări
Imaginea articolului Rompetrol va livra joi 2.000 tone de păcură către CET Midia

Rompetrol va livra joi 2.000 tone de păcură către CET Midia

Producţia lunară de păcură a companiei este de aproximativ 6.000 tone.

Pe langă păcură, Rompetrol Rafinare produce lunar aproximativ 10.000 tone de combustibili alternativi.

Ministerul Economiei a declarat miercuri situaţie de urgenţă în sistemul energetic, ca urmare a sistării importuilor de gaze din Rusia. În lipsa gazelor din import, autorităţile au decis să transfere CET-urilor pe combustibili alternativi, respectiv păcură şi cărbune.

Rezerva de stat de păcură este 202.000 tone, iar Ministerul Economiei a iniţiat discuţii cu companiile petroliere pentru achiziţia unor cantităţi suplimentare din acest tip de combustibil.

Citeşte şi:

Videanu: Lukoil se arată dispus să aducă păcură din import pentru CET-uri

Situaţie de urgenţă în sistemul energetic

Videanu: Electrocentrale Bucureşti, Galaţi şi Piteşti, prioritare pentru alimentarea cu păcură

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici