Rovinieta valabilă pentru o zi, începând cu anul viitor

Rovinieta prin care este atestată plata taxei de utilizare a drumurilor naţionale va putea fi achiziţionată, începând cu 2008, şi cu valabilitate pentru o zi, alături de vizele pe o săptămână, o lună sau un an, fără ca regula să fie aplicată autoturismelor şi vehiculelor de transport marfă uşoară.

5 afișări
Imaginea articolului Rovinieta valabilă pentru o zi, începând cu anul viitor

Rovinieta valabilă pentru o zi, începând cu anul viitor

Rovinieta valabilă pentru o zi, care va fi valabilă pentru toate vehiculele cu excepţia autoturismelor şi a vehiculelor de transport marfă având masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone, a fost introdusă prin ordonanţă de urgenţă aprobată, miercuri, de Guvern.

Posesorii de autovehicule, cu excepţia autoturismelor şi a vehiculelor de transport marfă cu masa totală mai mică sau egală cu 3,5 tone, vor putea astfel să cumpere, în funcţie de preferinţe, roviniete cu perioade de valabilitate de o zi, 7 zile, 30 zile şi 12 luni.

Ca model, rovinieta cuprinde matca aplicată în partea stânga-jos a parbrizului vehiculului, pe care este înscrisă perioadă de valabilitate şi cuponul cu aceeaşi serie având înscris numărul de înmatriculare al vehiculului, cupon care va fi prezentat obligatoriu de care conducătorii auto, la cerere, organelor de control abilitate.

Rovineieta se achită în lei, la cursul de schimb al zilei comunicat de Banca Naţională, valabil pentru ultima zi din luna anterioară datei achitării tarifului.

Şoferii străini pot achita taxa şi în valute liber convertibile, cotate pe piaţa valutară, la echivalentul tarifului exprimat în euro.

"Vehiculele istorice sunt scutite de la plata rovinietei", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Tariful de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România a fost plătit începând cu 1 iulie 2002.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici