Rus: Construcţia autostrăzii Sibiu-Piteşti poate începe în doi ani. Eu cu siguranţă nu apuc

Proiectantul care va realiza studiul de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Piteşti va fi selectat în luna ianuarie, iar lucrările de construcţie ar putea începe în următorii doi ani, a declarat marţi ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

1105 afișări
Imaginea articolului Rus: Construcţia autostrăzii Sibiu-Piteşti poate începe în doi ani. Eu cu siguranţă nu apuc

Rus: Construcţia autostrăzii Sibiu-Piteşti poate începe în doi ani. Eu cu siguranţă nu apuc (Imagine: Raul Stef/Arhiva Mediafax Foto)

"Eu cu siguranţă nu apuc, poate numai dacă mă puneţi ministru pe următoarele cicluri... Cred că într-un an şi jumătate - doi ani se pot demara lucrările, în funcţie de cât de rapid va merge studiul de fezabilitate, cât de puţine contestaţii vor fi la licitaţiile de proiectare şi de execuţie. Sunt chestiuni administrative", a declarat Rus la finalul dezbaterilor din Parlament privind bugetul Ministerului Transporturilor din 2015.

El a precizat că realizarea acestei autostrăzi, direct sau în mai multe faze, este "o prioritate totală".

Master Planul de Transport include această autostradă, una din cele mai aşteptate din România, ca viitor drum expres. Potrivit lui Rus, proiectul ar putea fi realizat în două etape, respectiv mai întâi ca drum expres, transformat ulterior în autostradă.

Bugetul Ministerului Transporturilor pentru 2015, care se ridică la 8,66 miliarde lei, în creştere cu 9% faţă de execuţia preliminară din acest an, a fost aprobat marţi de comisiile pentru Transporturi şi Infrastructură (Camera Deputaţilor), respectiv Transporturi şi Energie (Senat), cu o serie de amendamente.

Amendamentele aprobate de parlamentari au inclus, printre altele, solicitări de finanţare pentru autostrada Târgu Mureş - Iaşi - Ungheni, reabilitarea DN 15 Piatra Neamţ - Bacău, Transfăgărăşan şi centura Rădăuţi.

Comisiile reunite au aprobat şi bugetul pentru anul viitor al CNADNR.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici