Rusia ar putea să adere la OPEC şi să reducă producţia

Rusia ar putea deveni membru al Organizaţiei Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi poate reduce producţia pentru a susţine preţul petrolului, a declarat, miercuri, Leonid Fedun, vicepreşedinte al companiei Lukoil.

13 afișări
Imaginea articolului Rusia ar putea să adere la OPEC şi să reducă producţia

Rusia ar putea să adere la OPEC şi să reducă producţia

"(Aderarea la OPEC, n.r.) va fi benefică pentru Rusia", a spus el.

Comentariile reprezentantului companiei sunt surprinzătoare, după ce, la începutul lunii, atât preşedintele Lukoil, cât şi oficiali ruşi s-au pronunţat împotriva aderării Rusiei la OPEC, susţinând că ar dăuna industriei petroliere a ţării.

"Observăm că Rusia şi OPEC încep să coopereze. Cred că viitorul industriei ruseşti şi stabilitatea preţurilor depinde de cooperarea cu OPEC. Chiar până la aderarea la organizaţie", a adăugat el.

Rusia îşi permite să scadă producţia cu 300.000-400.000 barili pe zi, aproximativ 3-4% din total, pentru a sprijini OPEC, a precizat Fedun.

Totodată, reprezentanţi ai companilor private din industria petrolieră rusească ar putea participa la următoarea reuniune a OPEC din decembrie, în Algeria.

În urmă cu o săptămână secretarul general al OPEC, Abdullah al-Badri, s-a întâlnit cu preşedintele rus, Dimitri Medvedev, însă al-Badri a declarat că nu a cerut Rusiei să reducă producţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici