Rusia ar putea vinde diamante în valoare de un miliard de dolari

Rusia ar putea vinde diamante în valoare de un miliard de dolari, pe care le-a cumpărat anul trecut de la compania de stat Alrosa, cel mai mare producător din lume, a anunţat ministrul de Finanţe, Alexei Kudrin, citat de Bloomberg.

35 afișări
Imaginea articolului Rusia ar putea vinde diamante în valoare de un miliard de dolari

Rusia ar putea vinde diamante în valoare de un miliard de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ni se cere să începem vânzarea de diamante din rezerva achiziţionată anul trecut. Analizăm aceste oferte", a spus Kudrin.

Guvernul achiziţionat diamantele anul trecut pentru a sprijini Alrosa, după ce preţurile s-au prăbuşit cu 40% faţă de nivelul record din 2008.

Rusia ar putea obţine un profit de 15-18% din tranzacţie, întrucât preţurile au recuperat o parte din pierderi, a afirmat, în iulie, directorul general al Alrosa, Fiodor Andreev.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici