Rusia nu va mai oferi Ucrainei preţuri preferenţiale la nici un produs

Rusia nu va mai oferi Ucrainei preţuri preferenţiale pentru nici un fel de bunuri, inclusiv pentru gaze naturale, a declarat preşedintele rus Dmitri Medvedev, vineri, în cadrul unei întâlniri cu preşedintele Gazprom, Aleksei Miller, relatează Interfax Ucraina în pagina electronică.

19 afișări
Imaginea articolului Rusia nu va mai oferi Ucrainei preţuri preferenţiale la nici un produs

Rusia nu va mai oferi Ucrainei preţuri preferenţiale la nici un produs (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Viitorul model financiar, care ar trebui aplicat de toate statele, trebuie guvernat de reglementări universale, inclusiv referitor la preţuri. De aceea, cred, ar trebui să nu ne folosim de privilegii sau avantaje speciale în relaţiile cu nici un stat. Dacă avem un preţ, acela trebuie să fie normal, echilibrat şi orientat către Europa, inclusiv pentru Ucraina. Nu ar trebui să existe discounturi sau preferinţe. Ucrainenii ar trebui să plătească acelaşi preţ ca şi europenii", a precizat Medvedev.

Aceasta este singura posibilitate de a garanta competitivitatea economiei ucrainene şi stabilitatea sistemului politic, a declarat el.

Negocierile ruso-ucrainene de la Soci privind aprovizionarea cu gaze nu au avansat, a declarat preşedintele Gazprom, Aleksei Miller.

"Încă nu s-au înregistrat progrese în cadrul negocierilor cu partenerii noştri ucraineni privind livrarea gazelor. Discuţiile au fost reluate, dar avem impresia că această echipă de negociatori ucraineni nu au mandat şi nu au autoritatea de a discuta preţurile pentru 2009 şi cantităţile care trebuie achiziţionate. Negocierile au fost fără rezultat", a precizat el.

Ucraina nu şi-a arătat disponibilitatea de a semna un acord, a adăugat acesta.

Citeşte şi:

Gazprom ar putea relua vineri livrările de gaze către Europa

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici