RWE: Criza gazelor ruseşti evidenţiază importanţa proiectului Nabucco

Criza aprovizionării cu gaze naturale ruseşti evidenţiază importanţa proiectului Nabucco şi este un avertisment clar că statele europene trebuie să reducă dependenţa de importurile din Rusia, a declarat, joi, directorul general al grupului german RWE, Ulrich Jobs, într-un interviu.

33 afișări
Imaginea articolului RWE: Criza gazelor ruseşti evidenţiază importanţa proiectului Nabucco

RWE: Criza gazelor ruseşti evidenţiază importanţa proiectului Nabucco

"Incidentul acesta (problema tranzitului gazelor naturale, n.r.) arată tuturor partenerilor (din Nabucco, n.r.) şi statelor de tranzit cât de important este proiectul pentru Europa", a spus el.

Livrările de gaz natural rusesc, care tranzitează Ucraina, au fost sistate complet în această săptămână, forţând statele europene să recurgă la rezerve şi rute alternative de aprovizionare.

Astfel, începând cu 2013, dată la care gazoductul ar putea fi dat în folosinţă, livrările ar putea atinge nivelul de opt miliarde de metri cubi anual, urmând să urce la 31 miliarde de metri cubi din 2019, a adăugat Jobs.

Totodată, având în vedere criza actuală, pe lângă difversificarea rutelor de transport, Europa ar trebui să-şi reducă dependenţa de gaze naturale, consideră directorul RWE.

Impactul asupra Germaniei a fost mai redus, comparativ cu statele din Estul Europei, întrucât a putut apela la rezerve şi la suplimentarea livrărilor din Marea Nordului.

RWE face parte din consorţiul constituit pentru construcţia gazoductului Nabucco, împreună cu Transgaz (România), Botas (Turcia), Bulgargaz (Bulgaria), MOL (Ungaria) şi OMV (Austria).

RWE a înfiinţat în luna decembrie, alături de OMV, o companie mixtă, denumită Caspian Energy, care va analiza soluţii complete de infrastructură care să asigure accesul Europei la gaze naturale extrase de pe ţămul estic al Mării Caspice, vizând inclusiv resurse destinate conductei Nabucco.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici