S&P va retrograda la minim ratingul SUA, dacă guvernul nu va majora limita de îndatorare

Standard&Poor’s (S&P) va retrograda ratingul Statelor Unite la cel mai redus nivel, "D", iar Moody’s intenţionează să reducă la rândul său calificativul, dacă guvernul nu va reuşi să majoreze limita de îndatorare şi va intra în incapacitate de plată, transmite Bloomberg.

2 afișări

S&P va revizui ratingul SUA de la cel mai ridicat nivel, "AAA", la cel mai mic, "D", dacă SUA nu vor mai putea să îşi plătească datoriile, a declarat miercuri John Chambers, preşedinte al comitetului pentru ratinguri suverane al agenţiei de evaluare financiară.

Moody’s a anunţat că va atribui SUA un rating în categoria "Aa", cu trei trepte sub nivelul actual.

"Dacă oricare guvern nu îşi plăteşte datoriile la timp, ratingul coboară la nivelul "D", a afirmat Chambers într-un interviu acordat Bloomberg Television.

El a adăugat că S&P anticipează că guvernul va reuşi majorarea plafonului de îndatorare.

"L-au majorat de circa 78 de ori din 1960, deseori în ultimul moment şi credem că aşa se va întâmpla şi de data asta", a spus Chambers.

Preşedintele democrat Barack Obama încearcă să ajungă la un comporomis cu congresmenii republicani, care vor să impună reducerea cheltuielilor înainte de a accepta creşterea limitei de îndatorare, în prezent de 14.300 de miliarde de dolari.

Trezoreria a anunţat că abilitatea sa de a plăti datoriile expiră pe 2 august.

S&P a avertizat în aprilie că Statele Unite riscă să piardă ratingul "AAA" dacă guvernul nu va aplica până în 2013 un plan de reducere a deficitului bugetar şi a datoriilor naţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici