Salariile bancherilor vor fi făcute publice. Ce venituri au şefii băncilor din România

Salariile şefilor din bănci vor fi făcute publice începând de anul viitor, măsura urmărind îmbunătăţirea disciplinei în sectorul financiar, potrivit unui raport al Comitetului de Supraveghere Bancară de la Basel.

336 afișări
Imaginea articolului Salariile bancherilor vor fi făcute publice. Ce venituri au şefii băncilor din România

Salariile bancherilor vor fi făcute publice. Ce venituri au şefii băncilor din România (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"Băncile sunt încurajate nu doar să divulge informaţiile solicitate, dar şi să argumenteze pe cât posibil în ce măsură modul în care sunt stabilite remuneraţiile influenţează politica generală de management al riscului", se arată în raportul citat. Comitetul de la Basel este un organism care funcţionează în cadrul Băncii Reglementelor Internaţionale, considerată "banca băncilor centrale".

Informaţiile privind salariile trebuie publicate anual, iar băncile centrale vor putea cere instituţiilor financiare să publice date atât despre exerciţiul financiar curent, cât şi despre exerciţiile anterioare. În raportări trebuie să se regăsească inclusiv valoarea bonusurilor şi acţiunilor primite de directorii din bănci. Totodată, băncile vor fi obligate să publice numărul angajaţilor care au primit remuneraţii variabile în timpul anului fiscal pentru care se face raportarea, precum şi numărul şi valoarea totală a bonusurilor acordate.

Citeşte mai multe despre divulgarea salariilor bancherilor pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici