Samsung a devenit cel mai mare producător de telefoane din lume, detronând Nokia pentru prima dată în 14 ani

Samsung a devenit în primul trimestru cel mai mare producător de telefoane mobile la nivel mondial după vânzări, Nokia pierzând poziţia de lider pentru prima dată în 14 ani, potrivit datelor prezentate vineri de compania de cercetare Strategy Analytics.

539 afișări
Imaginea articolului Samsung a devenit cel mai mare producător de telefoane din lume, detronând Nokia pentru prima dată în 14 ani

Samsung a devenit cel mai mare producător de telefoane din lume, detronând Nokia pentru prima dată în 14 ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Samsung a livrat în primele trei luni 93,5 milioane de telefoane mobile, în creştere cu 36% faţă de nivelul din perioada corespunzătoare a anului trecut, scrie Bloomberg.

Nokia a vândut 82,7 milioane de unităţi, ocupând poziţia a doua la nivel mondial.

Grupul sud-coreean, cu sediul la Suwon, urcă astfel pentru prima dată pe prima poziţie în topul vânzărilor de telefoane, potrivit Strategy Analytics.

Samsung a avut o cotă de piaţă de 25%, urmat de Nokia cu 23%.

Nokia a fost cel mai mare producător de telefoane mobile din lume după vânzări încă din 1998, când a detronat grupul Motorola.

Pe poziţia a treia în primul trimestru al acestui an s-a plasat Apple, cu 35,1 milioane de unităţi, în urcare cu 89%, şi o cotă de piaţă de 9,5%, deşi compania este prezentă doar pe segmentul smartphone-urilor premium.

Vânzările de telefoane mobile au crescut la nivel mondial cu 3,3% în primul trimestru, la 368 milioane de unităţi.

Samsung şi-a adjudecat prima poziţie în perioada ianuarie-martie şi după vânzările de smartphone-uri, cu 44,5 milioane de unităţi şi o cotă de piaţă de 31%, potrivit Strategy Analytics. Cota de piaţă a Apple a fost de 24%, iar pe locul al treilea s-a plasat Nokia.

Samsung Electronics a înregistrat în primul trimestru un profit record de 5,2 miliarde de dolari, datorită vânzărilor de smartphone-uri, care au generat 73% din câştig.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici