Sandero diesel, din iunie, apoi motorul de 1,2 litri pe Logan şi Sandero

Dacia lansează modelul Sandero cu motor diesel în luna iunie, iar tot în vară va fi introdusă pe piaţa locală şi motorizarea de 1,2 litri pe Logan Sedan şi Sandero, a declarat, vineri, directorul general al automobile Dacia, Francois Fourmont.

120 afișări
Imaginea articolului Sandero diesel, din iunie, apoi motorul de 1,2 litri pe Logan şi Sandero

Sandero diesel, din iunie, apoi motorul de 1,2 litri pe Logan şi Sandero (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vom lansa Sandero diesel în iunie, iar tot în vară, înainte de perioada concediilor, vom introduce în oferta pentru România şi motorul pe benzină de 1,2 litri, pentru Logan şi Sandero", a spus Fourmont, după o conferinţă de presă organizată de Dacia pentru a anunţa rezultatele financiare pentru anul 2008.

Introducerea Sandero diesel pe piaţa românească era planificată pentru primul trimestru din acest an, potrivit declaraţiilor anterioare ale oficialilor Renault.

În prezent, Dacia şi-a orientat producţia către piaţa germană, unde constructorul auto din Mioveni a livrat, începând cu a doua parte a acestei luni, circa 3.500 de unităţi pe săptămână, potrivit lui Fourmont.

El a adăugat că introducerea în România a motorizărilor pe benzină adaptate la funcţionarea pe GPL pentru Sandero nu este o prioritate pentru Dacia, în Italia şi Germania existând o cerere mai mare.

"Lansarea Sandero pe GPL nu este o prioritate pentru România. Oricum, suntem dezamăgiţi de nivelul vânzărilor de maşini disponibile deja cu GPL pe piaţa locală", a mai spus Fourmont.

Afacerile Automobile Dacia au crescut cu 10,1% anul trecut, comparativ cu 2007, la 7,64 miliarde lei (2,07 miliarde euro), însă profitul producătorului auto s-a înjumătăţit, la 222 milioane de lei (60,28 milioane euro).

Citeşte şi:

Renault a crescut producţia la Piteşti pentru a acoperi cererea din Germania

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici