Sârbu: Personalul Ministerului Agriculturii va fi redus la jumătate

Personalul din aparatul central al Ministerului Agriculturii va fi redus la jumătate, de la peste 600 de salariaţi la aproximativ 300, hotărârea de guvern privind această disponibilizare urmând să fie aprobată în sedinţa de săptămana viitoare, a declarat ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu.

29 afișări
Imaginea articolului Sârbu: Personalul Ministerului Agriculturii va fi redus la jumătate

Sârbu: Personalul Ministerului Agriculturii va fi redus la jumătate (Imagine: Mediafax Foto)

"Am ieşit din circuitul de avizare al HG, cel mai important fiind avizul Ministerului Finanţelor. Hotărârea va intra în şedinţa de săptămâna viitoare, iar aparatul propriu al ministerului va fi redus la jumătate", a afirmat Sârbu.

El a arătat că majoritatea celor disponibilizaţi vor pleca, cel mai probabil, la agenţiile de plăţi pentru fonduri europene destinate agriculturii, fiind cei mai calificaţi să ocupe aceste posturi.

Potrivit ministrului Agriculturii, numai la agenţia de plăţi şi intervenţii este nevoie de încă 2.000 de angajaţi, iar o suplimentare de personal va avea loc şi la agenţia de plăţi pentru dezvoltare rurală.

În ceea ce priveşte restructutrarea din cadrul ministerului, Sârbu a precizat că a lăsat la latitudinea fiecărui director să decidă ce oameni păstrează

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici