Şase motive pentru care ajungi să vrei să renunţi la carieră

Ore suplimentare, stres, probleme la ordinea zilei, viaţă personală sacrificată. Oamenii de cariera ajung să se plângă de lucrurile enumerate mai sus. De aceea, cei mai mulţi dintre ei ajung, deseori, să-şi dorească să renunţe la viaţa de corporatişti şi să se îndrepte spre un domeniu şi un job mai liniştit, spun specialiştii în resurse umane. Ei se lovesc, însă, de temeri referitoare la modul în care se vor descurca în altă industrie şi de lucrurile la care renunţă, totodată.

810 afișări
Imaginea articolului Şase motive pentru care ajungi să vrei să renunţi la carieră

Şase motive pentru care ajungi să vrei să renunţi la carieră (Imagine: Mediafax Foto/NorthFoto)

Oamenii îşi petrec ani din viaţă construindu-şi cariere, care cel puţin din exterior par de succes, pentru a descoperi la un anumit moment, că lipsesc lucruri esenţiale din vieţile lor. Consultantul în resurse umane Kathy Caprino, originară din Statele Unite, susţine cum ea însăşi a trecut printr-o experienţă similară, când a trecut printr-o depresie la vârsta de 40 de ani. S-a simţit epuizată din punct de vedere fizic, dezechilibrată pe plan personal şi profesional, dar şi saturată de identitatea corporatistă, dupa 18 ani de activare într-un astfel de mediu.

Care sunt însă cele mai frecvente greşeli pe care ajungi deseori să le faci în carieră, lucruri care ar putea sa te determine să vrei să-ţi schimbi orientarea profesională?

- Lipsa unui echilibru profesional vs. personal. Cei mai mulţi oameni de carieră nu găsesc soluţia de a-şi echilibra jobul solicitant cu viaţa de familie, ajungand în final să-şi sacrifice timpul liber.

Află care sunt greşelile pe care le faci în carieră pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici