Saxo Bank: Criza va aduce deflaţie şi excluderi din zona euro

Evoluţia crizei financiare va duce economiile dezvoltate spre o spirală deflaţionistă în cursul urmatorului an sau chiar pe o durată mai lungă, pe măsură ce eforturile de reducere a deficitelor vor lua amploare, şi probabil că vom asista şi la o ieşire din zona euro a câtorva state mai slabe, informează BUSINESS Magazin.

242 afișări
Imaginea articolului Saxo Bank: Criza va aduce deflaţie şi excluderi din zona euro

Saxo Bank: Criza va aduce deflaţie şi excluderi din zona euro (Imagine: Mediafax Foto)

"Ne aflăm acum pe o muchie de cuţit, într-un echilibru instabil, care se va rupe - nu în forma în care s-a intamplat cu economiile emergente (Argentina, Indonezia, Rusia) de-a lungul crizelor din ultimele două decenii, cu devalorizări ale monedelor şi intrare în incapacitate de plată; de data aceasta, ţările dezvoltate, unde se află epicentrul crizei, vor traversa o spirală deflaţionistă lentă, determinată de efortul de a-şi reduce deficitele", a declarat Nick Beecroft, Senior FX Consultant al băncii daneze.

Citeşte mai multe despre deflaţia adusă de criză pe businessmagazin.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici