Scandalul Huawei: Justin Trudeau i-a cerut ambasadorului Canadei în China să îşi dea demisia

Premierul Canadei, Justin Trudeau, i-a cerut ambasadorului Canadei în China, John McCallum, să se retragă din funcţie, iar cererea a fost acceptată, pe fondul scandalului Huawei, transmite BBC News.

4794 afișări
Imaginea articolului Scandalul Huawei: Justin Trudeau i-a cerut ambasadorului Canadei în China să îşi dea demisia

Scandalului Huawei: Justin Trudeau i-a cerut ambasadorului Canadei în China să îşi dea demisia

Trudeau a anunţat, sâmbătă, că i-a cerut lui McCallum să demisioneze, fără să menţioneze motivele acestei decizii.

McCallum a făcut, joi, mai multe declaraţii controversate în ceea ce priveşte extrădarea unui executiv al Huawei, gigantul de telecomunicaţii chinez.

Canada a arestat-o, la finele anului trecut, pe Meng Wanzhou, directorul financiar al Huawei, la cererea Statelor Unite, ceea ce a înfuriat China şi a înrăutăţit relaţiile Canadei cu Beijingul. Între timp, aceasta a fost eliberată pe cauţiune.

Meng este acuzată de Statele Unite că nu a pus în aplicare sancţiunile comerciale asupra Iranului. Meng şi Huawei neagă aceste acuzaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici