Schaeuble: Grecia trebuie să primească o şansă pentru un nou început

Ministrul german de Finanţe Wolfgang Schaeuble a declarat miercuri că nu există nicio garanţie că al treilea program de susţinere a Greciei va funcţiona, dar a subliniat că ar fi iresponsabil ca statul elen să nu primească oportunitarea pentru un nou început.

146 afișări
Imaginea articolului Schaeuble: Grecia trebuie să primească o şansă pentru un nou început

Schaeuble: Grecia trebuie să primească o şansă pentru un nou început (Imagine Mediafax Foto/AFP)

"Sigur că după experienţa ultimilor ani şi luni nu există nicio garanţie că totul va funcţiona şi este adminisbil să existe dubii", a spus Schaeuble în faţa parlamentarilor germani, înaintea votului prin care trebuie să aprobe al treilea program de salvare a Greciei, în valoare de 86 de miliarde de euro.

El a adăugat că după ce Parlamentul elen a aprobat deja mare parte din măsurile de reformă, ar fi iresponsabil ca această oportunitate să nu fie folosită pentru un nou început în Grecia.

Parlamentarii germani sunt aşteptaţi să aprobe cu o mare majoritate programul de finanţare a Greciei, chiar dacă Angela Merkel se confruntă cu o revoltă în propriul partid.

Unele dintre statele membre ale zonei euro, inclusiv Germania, trebuie să-şi consulte Parlamentele cu privire la noul plan de asistenţă financiară.

Spania, Estonia şi Austria au aprobat marţi noul program de asistenţă financiară pentru Grecia.

Miniştrii Finanţelor ai statelor din zona euro au aprobat, vineri seară, cel de-al treilea program de asistenţă financiară pentru Grecia, care trebuie să adopte o serie de reforme macroeconomice, în sensul creşterii taxelor şi reducerii deficitului bugetar, pentru a obţine ajutorul de 86 de miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici