Se vinde maşina cumpărată de Berlusconi, după un pariu pierdut în faţa lui Putin

Actualul preşedinte al Senatului Italiei, Ignazio La Russa, a decis să vândă vehiculul de teren Uaz Patriot, dat lui de către Silvio Berlusconi în 2010 şi provenit dintr-un pariul făcut cu Vladimir Putin.

818 afișări
Imaginea articolului Se vinde maşina cumpărată de Berlusconi, după un pariu pierdut în faţa lui Putin

Modelul Uaz Patriot dăruit de Berlusconi în 2010

Ignazio La Russa a decis să vândă SUV-ul dat lui de Silvio Berlusconi în 2010. Un vehicul de fabricaţie rusă, model Uaz Patriot. Totul a început acum aproape 14 ani.

Prim-ministrul italian de atunci, Silvio Berlusconi, a achiziţionat din propriul buzunar vehiculul rusesc, mândria pieţei auto ex-sovietice. O alegere socotită ciudată având în vedere obiceiurile Cavalerului, care prefera vehiculele premium, din gama Audi, în primul rând.

Achiziţia Patriotului a fost „preţul de plătit” pentru un pariu pierdut de liderul Forza Italia cu Vladimir Putin. Motivul disputei dintre cei doi politicieni a fost momentul finalizării fabricii de producţie din Vladivostok, linia de producţie din care avea să se nască Patriotul Uaz.

Silvio Berlusconi a pariat cu preşedintele rus că va achiziţiona primul Patriot care va părăsi fabrica din Vladivostok, dacă lucrările de ridicare a fabricii vor fi finalizate efectiv conform planului, adică până în 2009. Fabrica Uaz a fost finalizată la timp, iar Berlusconi a trebuit să achite pariul.

A costat 13.500 de euro

După ce a respectat atunci condiţiile pariului, antreprenorul şi politicianul italian a scris un cec de 13.500 de euro pentru a aduce primul exemplar de Uaz Patriot în Italia, cu numărul de înmatriculare 001. Vehiculul de teren rusesc a sosit la Roma pe 10 aprilie 2010.

Între timp, Patriotul Uaz, departe de gusturile elegante ale lui Berlusconi, a ajuns în garajul ministrului Apărării de atunci, Ignazio La Russa.

Un vehicul care a rămas în proprietatea actualului preşedinte al Senatului Italiei timp de peste 13 ani. Care astăzi a fost scos la vânzare. Printre motivele vânzării ar fi utilizarea limitată de către La Russa a Patriot-ului, precum şi dificultatea de a obţine piese de schimb.

Vehiculul de teren Uaz Patriot a fost rezultatul colaborării dintre compania rusă şi Fiat. Vehiculul achiziţionat de Berlusconi, primul care a părăsit uzina din Vladivostok şi dat ministrului Apărării, era full optional şi echipat cu un motor diesel de 2,3 litri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici