Secretarul Trezoreriei din SUA: Europa a trecut de partea cea mai grea a crizei economice

Secretarul Trezoreriei din Statele Unite, Timothy Geithner, a declarat joi că Europa, datorită măsurilor adoptate pentru a limita criza datoriilor, nu mai prezintă riscuri "semnificative" pentru restul economiei mondiale.

558 afișări
Imaginea articolului Secretarul Trezoreriei din SUA: Europa a trecut de partea cea mai grea a crizei economice

Secretarul Trezoreriei din SUA: Europa a trecut de partea cea mai grea a crizei economice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aici, în Statele Unite, şi în întreaga lume, oamenii pot fi mai încrezători în faptul că Europa nu va cauza daune considerabile economiei globale sau economiei noastre", a declarat Geithner pentru postul public de televiziune PBS.

Geithner a răspuns astfel unui reporter care l-a întrebat dacă americanii ar putea "să creadă faptul că partea cea mai grea a crizei financiare din Europa a trecut".

Secretarul Trezoreriei a facut aceste remarci în momentul în care Grecia părea joi în măsură să reuşească operaţiunile sale de restructurare a datoriilor care ar trebui să îi permită să obţină din partea creditorilor săi privaţi o ştergere de o sută de miliarde de euro din datoria sa.

"În ultimele luni, (europenii) s-au descurcat mult mai bine decât înainte pentru a se asigura că vor controla situaţia şi pentru a convinge oamenii din întreaga lume să fie mai încrezători în capacitatea lor de a controla riscurile crizei", a adăugat Geithner.

Cu toate acestea, pentru Europa, criza va continua să fie "lungă şi dificilă", a menţionat Timothy Geithner.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici