Şeful BCE a încasat anul trecut 374.124 euro, dublu faţă de preşedintele Rezervei Federale

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, a primit anul trecut o compensaţie de 374.124 euro, de peste două ori mai mare faţă de salariul preşedintelui Rezervei Federale a Statelor Unite, Ben Bernanke, care a încasat 199.700 dolari (151.161 euro).

171 afișări
Imaginea articolului Şeful BCE a încasat anul trecut 374.124 euro, dublu faţă de preşedintele Rezervei Federale

Mario Draghi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Draghi a preluat preşedinţia BCE în noiembrie 2011 de la Jean-Claude Trichet. Primul an de mandat al italianului a fost marcat de aparenta dezamorsare a crizei datoriilor de stat, după ce noul şef al BCE a promis că va face tot ceea ce este necesar pentru a asigura supravieţuirea monedei euro.

Guvernatorul Băncii Angliei, Mervyn King, a primit în 2012 o compensaţie financiară de 305.368 lire sterline (352.498 euro), transmite Bloomberg.

Succesorul său, Mark Carney, în prezent preşedinte al băncii centrale a Canadei, va avea un salariu de bază de 480.000 lire sterline (554.000 euro) pe an. Carney va prelua şefia Băncii Angliei în luna iulie.

Raportul prezentat joi de BCE arată totodată că doi foşti membri ai Consiliului Executiv al instituţiei, Lorenzo Bini Smaghi şi Jose Manuel Gonzalez-Paramo, au optat să renunţe la pensii în schimbul încasării dintr-o dată a fondurilor acumulate, plăţile către cei doi totalizând 2,46 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici