Şeful General Motors a demisionat

Directorul general al General Motors (GM), Fritz Henderson, a demisionat brusc, marţi, după ce Consiliul de Administraţie a decis că producătorul auto trebuie să accelereze restructurarea sub o nouă conducere.

31 afișări
Imaginea articolului Şeful General Motors a demisionat

Şeful General Motors a demisionat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Consiliul i-a cerut lui Henderson să îşi prezinte demisia după numai opt luni de mandat, a declarat o persoană apropiată situaţiei.

Preşedintele GM, Ed Whitacre, va deveni director general interimar şi va căuta imediat un înlocuitor, probabil din afara sectroului auto.

Anunţul privind înlăturarea neaşteptată a lui Henderson subliniază supravegherea strictă a activităţii companiei exercitată de un grup de noi directori ai GM, coordonaţi de Whitacre şi selectaţi de acţionarul majoritar al grupului, Trezoreria SUA.

Henderson a devenit director general al GM în luna martie, după ce predecesorul său, Rick Wagoner, a fost înlăturat din funcţie de administraţia Obama, în cadrul restructurării producătorului auto.

"Consiliul a decis şi Fritz Henderson a fost de acord că, având în vedere situaţia în care ne aflăm, este timpul pentru unele schimbări", a declarat purtătorul de cuvânt al GM Chris Preuss într-o conferinţă de presă.

Guvernul SUA deţine o participaţie de 60% la General Motors, după ce a susţinut financiar producătorul auto, iar administraţia Obama a anunţat în repetate rânduri că lasă coordonarea companiei lui Whitacre, fost şef al AT&T, şi Consiliului de Administraţie.

Mandatul lui Henderson a fost marcat de incapacitatea de a vinde brandurile neperformante, care a provocat semne de întrebare privind strategia grupului.

Conducerea GM a anunţat, marţi, că va analiza alte posibile tranzacţii de vânzare a Saab, dar în lipsa unui acord ar putea desfiinţa brandul şi vinde o parte din activele companiei suedeze grupului chinez Beijing Automotive Industry.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici