Selecţia constructorului tronsonului de autostradă Comarnic-Braşov, amânată

Ministerul Transporturilor a amânat din nou selecţia constructorului tronsonului de autostradă Comarnic - Braşov, ultimul termen anunţat expirând la 25 aprilie, potrivit ministrului de resort, Radu Berceanu.

21 afișări
Imaginea articolului Selecţia constructorului tronsonului de autostradă Comarnic-Braşov, amânată

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu (Imagine: Mediafax Foto)

"Problema este foarte complicată şi comisia de licitaţie a cerut companiilor mai multe clarificări pentru că ofertele sunt de zeci de mii de pagini şi nu se înţelege chiar tot. Eu cred că licitaţia o să se apropie de sfârşit", a declarat Berceanu într-o conferinţă de presă.

El nu a avansat un nou termen pentru selecţia constructorului.

Berceanu a mai spus că lucrările de construcţie, nu cele de pregătire a şantierului, vor fi lansate la sfârşitul lunii februarie 2010.

Oficialul anunţa la jumătatea lunii aprilie că asocierea care va realiza prin concesiune tronsonul de autostradă Comarnic-Braşov va fi selectată în perioada 20-25 aprilie, mai târziu decât termenul iniţial, după ce companiile au cerut unele clarificări.

Ministerul Transporturilor a primit trei oferte finale pentru acest proiect, din partea unor consorţii. Unul dintre consorţii este format din companiile Vinci Concession, Aktor Concession, Vinci Construction Grand Projets şi Aktor, altă asociere reuneşte Strabag AG, Egis Projects, Eurovia Construct International şi Housing&Construction Holding, iar cel de-al treilea consorţiu este compus din Bilfinger&Berger şi Porr.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici