Semnal major pentru pieţe? Surpriză: Banca Naţională Elveţiană a anunţat reducerea ratei dobânzii

Banca Naţională Elveţiană şi-a redus joi rata principală a dobânzii cu 25 de puncte de bază, la 1,50%. Potrivit experţilor este o mişcare surprinzătoare. Instituţia elveţiană este prima bancă centrală importantă care a renunţat la politica monetară strictă menită să combată inflaţia.

1177 afișări
Imaginea articolului Semnal major pentru pieţe? Surpriză: Banca Naţională Elveţiană a anunţat reducerea ratei dobânzii

Semnal major pentru pieţe? Surpriză: Banca Naţională Elveţiană a anunţat reducerea ratei dobânzii

Banca elveţiană a redus şi rata dobânzii la depozitele la vedere la 1,50%. A fost şi prima reducere a dobânzii în nouă ani, potrivit Reuters.

Mişcarea a surprins pieţele, provocând o scădere a francului elveţian în raport cu dolarul şi euro.

Relaxarea vine după ce inflaţia elveţiană a scăzut la 1,2% în februarie. Potrivit statisticilor, a fost a noua lună la rând în care creşterile preţurilor s-au încadrat în intervalul ţintă de 0-2% stabilit de bancă.

„Relaxarea politicii monetare a fost posibilă deoarece lupta împotriva inflaţiei din ultimii doi ani şi jumătate a fost eficientă”, a spus BNS într-un comunicat.

Anunţuri importante sunt aşteptate şi de la alte bănci centrale din Europa, precum cele din Anglia şi Norvegia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici