Semnătura electronică va fi obligatorie de la jumătatea anului! Cum faci rost de ea şi cât te costă?

De la începutul anului, toate contribuţiile sociale şi impozitele pe care contribuabilii le datorează statului se plătesc printr-o declaraţie unică, act ce se poate transmite online. Pentru ca declaraţia să fie valabilă, este necesară semnătura electronică, un certificat electronic, în fapt, al cărui pret de achiziţie este de aproximativ 50 de euro.

336 afișări
Imaginea articolului Semnătura electronică va fi obligatorie de la jumătatea anului! Cum faci rost de ea şi cât te costă?

Semnătura electronică va fi obligatorie de la jumătatea anului! Cum faci rost de ea şi cât te costă? (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, declara recent că declaraţia unică poate fi depusă atât online, cât şi în varianta pe suport de hârtie, dar numai până la 1 iulie 2011, dată după care declaraţiile se vor depune doar online.

Toate datele despre competarea declaraţiei le găseşti pe site-ul ANAF.

Pentru trimiterea actelor online este nevoie de aşa numita semnătură electronică, un document care să certifice autenticitatea persoanei. Este echivalentul semnăturii olografe în varianta electronică.

Citeşte mai multe despre semnătura electronică pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici