Senator PNL: Liviu Dragnea a primit studiul de impact al OUG 114 făcut de BNR, a fost „şocat”

Senatorul liberal Forin Cîţu susţine, pe Facebook, că liderul PSD Liviu Dragnea a primit joi seara studiul de impact al OUG 114 făcut de BNR la finele anului trecut, că a fost „şocat” de concluziile acestuia şi că a avut o discuţie cu ministrul Finanţelor şi consilierul guvernamental Darius Vâlcov.

4875 afișări
Imaginea articolului Senator PNL: Liviu Dragnea a primit studiul de impact al OUG 114 făcut de BNR, a fost „şocat”

Senator PNL: Liviu Dragnea a primit studiul de impact al OUG 114 făcut de BNR, a fost „şocat”

„Aseară Dragnea a primit studiul de impact făcut de Florin Georgescu şi asumat de BNR. Studiul i-a fost prezentat de autor, care a fost şi supervizor al programului de guvernare al PSD. Un om în a cărui expertiză şi experienţă Liviu Dragnea are încredere.

A fost şocat de concluziile studiului şi imediat i-a chemat pe Valcov şi Teodorovici. Amândoi au început să dea înapoi spunând că nu ştiau şi au dat vina pe Comisia Naţională De Strategie şi Prognoză care i-a asigurat, aşa cum scrie şi în expunerea de motive că efectele oug 114 pentru economie şi mai ales pentru sistemul bancar sunt DOAR pozitive. Zilele conducerii CNSP sunt numărate.

Teodorovici şi Valcov mint. Ei au avut acces la studiu. Şi l-au folosit că să şantajeze operatorii din sectorul privat.

Concluziile studiului sunt devastatoare iar Liviu Dragnea face orice să le ascundă de public.

Mare atenţie. A dat ORDIN că studiul să nu ajungă la nicio agenţie de rating. Concluziile studiului ar duce IMEDIAT la scăderea rating-ului României la categoria JUNK-Gunoi.

Am să va prezint astăzi doar o parte din concluzii.

ATENŢIE!!! Doar taxa pe sistemul bancar ar reduce creşterea economică în 2019 şi 2020 cu aproape două puncte procentuale (!!!) cumulativ.

Dragnea a înţeles acum că Preşedintele are dreptate şi bugetul este construit cu date FALSE!

Doar această informaţie despre creşterea economică poate porni o ieşire masivă de capital care duce imediat la deprecierea monedei naţionale, inflaţie şi dobânzi mari.

Efectul acesta este doar al taxei pe lăcomie pentru sistemul bancar. Efectul OUG 114 în TOTALITATE înseamnă CRIZĂ ECONOMICĂ. De aceea Dragnea este speriat acum şi nervos că i s-a ascuns această informaţie.

Mai mult. Guvernul a primit scrisori de ameninţare de la Bancă Centrală Europeană, Vicepreşedintele Comisiei Europene Valdis Dombrovskis şi cea mai recentă ieri cu ameninţarea de amendă pentru taxele şi plafonarile de preţuri din sectorul energetic.

Studiul prezintă 4 scenarii. Şi variantă pe care acum o negociază Teodorovici cu băncile înseamnă scăderea creşterii economice. De asta este nervos Dragnea. De aceea le-a dat ordin că această informaţie să NU ajungă la Standard and Poors. Mai ales că studiul prezintă o MAJORARE a primei de risc pentru România!!!

Repet, eu va rezint doar impactul unei taxe acum. OUG 114 aruncă economică în CRIZĂ şi Dragnea este disperat să ascundă această informaţie de public.

În zilele următoare prezint şi rezultatele pentru sistemul bancar. Angajaţii din sistemul bancar sunt afectaţi direct. Peste 55 000 de oameni care plătesc taxe şi contribuţii au locul de muncă pus în pericol de această taxa.

Indiferent de câte ameninţări, voi continuă să prezint acest studiu.

Acest studiu reprezintă DOVADĂ că ştiau de efectele devastatoare ale acestei ordonanţe şi i-au minţit pe români. Au pozat în naţionalişti de carton şi oameni de stat deşi ştiau că aruncă Romaniia în aer. Vor răspunde personal TOŢI”, arată Florin Cîţu în postare.

În ultima parte a anului trecut BNR a realizat un studiu de impact privind taxa pe activele financiare ale instituţiilor de credit, a activităţii de creditare şi a creşterii economice, introdusă prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului (OUG) nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene. Studiul prezintă patru scenarii de impact şi avansează ideea că sectorul bancar românesc ar deveni neprofitabil în următorii ani, că vor creşte costurile de finanţare, atât la nivelul datoriei publice cât şi a celei private şi că ar putea apărea necesitatea salvării unor bănci de importanţă sistemică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici