Senatorul PNL Dan Ruşanu a transferat 31% din International Sinaia uneia dintre fiicele sale

Senatorul PNL Dan Radu Ruşanu a transferat 31,14% din acţiunile firmei hoteliere International Sinaia (INTE), de la Romtur International Bucureşti, societate pe care o controlează, uneia dintre fiicele sale, Ana Rucsandra Ruşanu.

62 afișări
Imaginea articolului Senatorul PNL Dan Ruşanu a transferat 31% din International Sinaia uneia dintre fiicele sale

Senatorul PNL Dan Ruşanu a transferat 31% din International Sinaia uneia dintre fiicele sale (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Tranzacţia a fost realizată luni pe piaţa Rasdaq, la preţul de 0,9 lei/acţiune, respectiv cu 28,57% peste cotaţia de referinţă. La acest preţ, firma International Sinaia are o capitalizare de 30,5 milioane lei.

Operaţiunea a fost realizată prin intermediul firmei de brokeraj Delta Valori Mobiliare Bucureşti, potrivit raportărilor transmise bursei după închiderea şedinţei de tranzacţionare.

În acţionariatul firmei hoteliere se mai regăsesc două societăţi deţinute de senatorul PNL, respectiv Cereal Com Import Export şi Radan 2000, ambele din Bucureşti. Prin cele două societăţi, Ruşanu controlează 28,68% din titlurile International Sinaia.

Totodată, una dintre fiicele sale, Dana-Maria Anastase-Ruşanu are 10,66% din acţiunile firmei din Sinaia, în nume propriu, iar prin societatea Cont Bucureşti deţine 15,47%.

Astfel, senatorul PNL controlează direct şi indirect împreună cu cele două fiice aproape 86% din acţiunile International Sinaia.

International Sinaia are un capital social de 3,3 milioane lei, divizat în 33,9 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei. Firma are în portofoliu hotelul International Sinaia, vilele Bistriţa, Stejarul, Frasin, motelul şi campingul Izvorul Rece.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici