Seră de trandafiri, inaugurată în Dâmboviţa

O seră de trandafiri a fost inaugurată, sâmbătă, în localitatea Buşani din judeţul Dâmboviţa, investiţia ridicându-se la 1,3 milioane de euro, iar proprietarul vrea să creeze o bursă a florilor pentru Europa Centrală şi de Est, spune preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ţuţuianu.

733 afișări
Imaginea articolului Seră de trandafiri, inaugurată în Dâmboviţa

Seră de trandafiri, inaugurată în Dâmboviţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit şefului CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, sera se întinde pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi, fiind cultivate 13 soiuri de trandafiri, şi asigură în prima fază 30 de locuri de muncă.

"Cei care au realizat-o spun că vor să îşi dezvolte afacerea în următorii ani şi să realizeze aici, cu sprijinul autorităţilor locale şi judeţene, o bursă a florilor pentru Europa Centrală şi de Est. Investiţia înseamnă taxe şi impozite locale pentru localitate, iar investitorul vrea să dezvolte un complex de sere pe 10 hectare. Este o investiţie model care trebuie preluat şi multiplicat. Este o seră de trandafiri, în valoare de 1,3 milioane, iar proprietarul vrea să creeze o bursă a florilor pentru Europa Centrală şi de Est", a declarat Ţuţuianu.

Sera de la Bucşani, cu 30 de angajaţi în prezent, va avea, în final, 60 de salariaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici