Siemens mizează pe creşterea afacerilor din România

Siemens se aşteaptă la un avans de două cifre al afacerilor din România în 2009, faţă de nivelul de 321 milioane euro de anul trecut, pe fondul perspectivelor privind dezvoltarea în sectoarele de energie electrică şi petrol şi gaze, au declarat, miercuri, la Ploieşti, oficiali ai grupului german.

30 afișări
Imaginea articolului Siemens mizează pe creşterea afacerilor din România

Siemens mizează pe o creştere de două cifre a afacerilor din România

"Plănuim să creştem în România şi în sectorul energetic. Estimăm cel puţin aceleaşi cifre în sectorul energetic (faţă de 2008 - n.r) şi ne aşteptăm la o creştere rapidă în petrol şi gaze", a spus Gunter Kappacher, directorul general al diviziei de energie pentru Europa Centrală şi de Est din Siemens Austria şi membru al consiliului de conducere al grupului.

Grupul Siemens a derulat anul trecut în România afaceri de 321 milioane de euro, din care 70 milioane euro pe partea de energie electrică.

Siemens, care are încheiat cu Petrom un acord de 6,5 milioane de euro pentru conectarea la sistemul energetic naţional a viitoarei termocentrale a companiei petroliere, apreciază că în România oportunităţile de creştere a afacerilor sunt atât pe partea de electricitate, cât şi de petrol şi gaze. Totodată, grupul german ar putea colabora şi cu rafinăriile Arpechim şi Steaua Română.

Kappacher a adăugat că Siemens are deja comenzi pentru următorii doi ani în România.

"Chiar dacă nu am mai avea cerere, avem comenzi pentru următorii doi ani şi jumătate", a spus el.

Grupul german Siemens este prezent în România din anul 1905 şi are activităţi în transporturi, energie, automatizări, acţionări şi tehnică medicală.

"În ciuda crizei, vedem multe posibilităţi. Activităţile noastre de pe segmentul de energie cresc în toată lumea, în ciuda crizei, şi are cea mai mare creştere din toate domeniile", a adăugat Donald Weir, şeful de soluţii de petrol şi gaze din Siemens Germania.

Totodată, Siemens va investi în specializarea personalului, întrucât industria de petrol şi gaze are o mare problemă cu numărul redus de specialişti. Grupul are trei centre regionale de petrol şi gaze, unul dintre ele fiind în România.

"Oamenii preferă să investească în economiile emergente. Piaţa este plină de oportunităţi. România este foarte atractivă", a spus Kappacher.

Grupul se concentrează pe trei sectoare de activitate, respectiv infrastructură, sănătate şi energie. La nivel de grup, Siemens estimează că afacerile vor creşte în continuare.

"Dacă cererea de proiecte pe partea de energie (la nivel mondial, n.r.) se temperează puţin, nu este niciun dezastru, ci este mai aproape de normalitate", a spus Kappacher.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici