SIF Oltenia a constituit un provizion de 167,7 milioane lei, pentru reevaluarea portofoliului

SIF Oltenia a constituit un provizion de 167,7 milioane lei ca urmare a scăderii valorii de piaţă a acţiunilor din portofoliu, iar valoarea va fi înregistrată în capitalurile proprii, fără să afecteze profitul de anul trecut, de 87,6 milioane lei.

16 afișări

Conducerea societăţii a aplicat astfel un ordin al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), prin care provizioanele constituite pentru scăderea valorii participaţiilor din portofoliu pot fi înregistrate în capitalurile proprii, fără să afecteze profiturile realizate.

La finele anului trecut, societatea avea capitaluri proprii de 456,4 milioane lei, potrivit situaţiilor financiare postate pe site-ul SIF Oltenia.

Conducerea societăţii a propus acţionarilor să nu acorde dividende din profitul de anul trecut, de 87,6 milioane lei, fondurile urmând să fie utilizate de SIF pentru finanţarea activităţii.

Acţionarii vor analiza propunerea la 24 aprilie, când vor discuta situaţiile financiare aferente anului trecut, şi bugetul de venituri şi cheltuieli pentru acest an.

Profitul SIF Oltenia a scăzut anul trecut cu 17,66%, la 87,6 milioane lei (23,5 milioane euro), faţă de câştigul de 106,4 milioane lei obţinut în anul 2007.

Activele societăţii s-au redus cu 59% anul trecut, de la 2,75 miliarde lei la 1,12 miliarde lei, astfel că SIF Oltenia s-a plasat pe locul patru între cele cinci SIF-uri, în ceea ce priveşte nivelul activelor în 2008.

SIF Oltenia avea, la finalul lunii februarie, active nete de 958,9 milioane lei, în scădere cu 14,37% faţă de valoarea din decembrie 2008, de 1,12 miliarde lei.

Societatea are un capital social de 58 milioane lei, divizat în 580,1 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei.

Preţul acţiunilor societăţii de investiţii a crescut marţi cu 4,27%, la 0,488 lei, iar la această cotaţie SIF Oltenia are o capitalizare de 283,1 milioane lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici