Sistemul de operare Android domină segmentul smartphone din Europa

Sistemul de operare ANDROID, dezvoltat de GOOGLE, şi-a consolidat poziţia de lider pe segmentul smartphone din Europa, cu o cotă de piaţă de 70,4% în intervalul martie-mai, faţă de 61,3% în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui studiu publicat de firma de cercetare Kantar Worldpanel.

79 afișări
Imaginea articolului Sistemul de operare Android domină segmentul smartphone din Europa

Sistemul de operare Android domină segmentul smartphone din Europa

În mare parte, succesul ANDROIDeste datorat grupului sud-coreean Samsung, care a ajuns în Europa la vânzări reprezentând aproape jumătate din piaţa de smartphone-uri, potrivit portalului TechCrunch.

Deşi expansiunea vânzărilor de smartphone-uri încetineşte pe pieţele dezvoltate, precum cea europeană, sistemul de operare al Google câştigă cotă de piaţă.

Apple controlează 17,8% din piaţa europeană cu sistemul de operare iOS, iar Windows Phone doar 6,8%.

O situaţie similară este înregistrată în China, cea mai mare piaţă de smartphone-uri din lume. În China, la fel ca în Europa, platforma GOOGLE este instalată pe mai mult de 70% din smartphone-urile vândute.

"În Europa, creşterea Android rămâne puternică. Totuşi, în Statele Unite, parteneriatul Apple cu operatorul T-Mobile ajută iPhone să menţină o distanţă mai redusă faţă de Android", a declarat directorul Kantar, Paul Moore.

Android conduce şi în Statele Unite, cu o cotă de piaţă de 52%, avansul fiind mai mic faţă de Apple, care are 42% din piaţă. Dacă în alte ţări Android creşte puternic, în SUA aproape a stagnat pe parcursul anului trecut, în timp ce Apple a urcat de la 38,4% la 41,9%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici